AED aanmelden

Wil je een AED aanschaffen? Of heb je er een aangeschaft? Meld hem dan aan bij HartslagNu.

Jouw AED kan levens helpen redden! Bij een hartstilstand telt elke minuut. Als omstanders binnen zes minuten reanimeren en een AED inzetten, is de kans op overleven het grootst.

Hoe werkt het?

Meld je AED aan bij het reanimatie oproepsysteem HartslagNu. Als bij 112 een melding van een hartstilstand binnenkomt, krijgen burgerhulpverleners in de buurt van het slachtoffer een oproep op hun telefoon. In deze oproep staat of ze direct naar het slachtoffer gaan om te reanimeren of eerst de dichtstbijzijnde AED ophalen.

Als jouw AED wordt opgeroepen voor een reanimatie, krijg je hierover een bericht van HartslagNu. De burgerhulpverlener neemt de AED mee naar het reanimatieadres. Na afloop brengt hij of zij de AED weer terug. Het is belangrijk dat jij de AED dan controleert of hij daadwerkelijk is ingezet en weer op orde brengt als dit nodig is.

Dekkend netwerk van AED’s

Het is belangrijk dat zoveel mogelijk AED’s in Nederland zijn aangemeld bij het reanimatie oproepsysteem. Zo kunnen we zorgen voor een landelijk dekkend netwerk zodat mensen met een hartstilstand snel de juiste hulp krijgen.

Meld je AED aan via de site van HartslagNu:

Je AED in een buitenkast plaatsen

Overweeg je om je AED in een buitenkast op te hangen? Neem dan contact met ons op. We kunnen advies geven. Bovendien hebben we regelmatig buitenkasten die we ter beschikking stellen.

AED-training volgen?

Wil je een AED-training volgen? De trainingen worden gegeven door:

Rode Kruis Rhenen
EHBO Rhenen-Achterberg
EHBO Elst

Wil je met een groep (medewerkers) een AED-training volgen? Stichting HartslagNu Rhenen kan hier zeker in bemiddelen.

Herhalingslessen kunnen ook via deze organisaties geregeld worden.