Over ons

Stichting HartslagNu Rhenen is ontstaan in 2016.

Doelstelling

De Stichting heeft ten doel het verzorgen van een adequate hulpverlening bij eerste hulp en reanimaties in Rhenen en zijn dorpskernen, en verder alle activiteiten die rechtstreeks of zijdelings hiermee verband houden of er een positieve bijdrage aan kunnen leveren in de ruimste zin van het woord.

Hoofdlijnen actueel beleidsplan instelling

De Stichting wil haar doel onder meer verwezenlijken door:

  • Het plaatsen en onderhouden van automatische externe defibrillatoren (AED’s)
    en buitenkasten.
  • Het registreren van in de gemeente Rhenen aanwezige burgerhulpverleners.
  • Alle andere middelen die tot het doel van de Stichting kunnen leiden.

Initiatief

Stichting HartslagNu Rhenen is een initiatief van drie organisaties in de gemeente Rhenen: Rode Kruis Rhenen, EHBO-vereniging Rhenen-Achterberg en EHBO-vereniging Elst.

Rode Kruis Rhenen

rode-kruis-rhenenHet Rode Kruis Rhenen verleent jaarlijks ondersteuning aan tal van evenementen in Rhenen en omgeving, waaronder de Rijnweek en de Motorcross op Hemelvaartsdag. Indien u voornemens bent een evenement te organiseren, overweeg dan gebruik te maken van onze diensten.

Het Rode Kruis Rhenen zet zich ook in voor ouderen en mensen met een handicap. Door sociale hulp te bieden en door de speciale vakantieprojecten voor deze doelgroepen.

www.rodekruisrhenen.nl

EHBO-vereniging Rhenen-Achterberg

EHBO Vereniging Elst UtrechtEHBO-vereniging Rhenen-Achterberg biedt cursussen EHBO, kinder-EHBO, Reanimatie en AED. Als u iets organiseert waar u ondersteuning van EHBO-ers nodig heeft kunt u EHBO-vereniging Rhenen-Achterberg hiervoor inschakelen.

www.ehbo-rhenen-achterberg.nl

EHBO-vereniging Elst

EHBO Vereniging Elst UtrechtOpgericht op 5 maart 1936 zet EHBO-vereniging Elst zich vol enthousiasme in voor de EHBO, want een ongeluk zit in een klein hoekje. De meeste ongelukken gebeuren nog steeds in en om het huis, tijdens het werk of bij ravottende kinderen. Voor iedereen dus van belang de eerste handelingen te kunnen verrichten bij bijvoorbeeld schaafwonden, botbreuken, verstuikingen, verslikkingen en zeker reanimatie en het bedienen van de AED kan levens redden. Onze doelstelling is dan ook iedereen te stimuleren een EHBO-diploma en AED bedienerscertificaat te behalen.

www.ehbo-elst-utrecht.nl