Uitnodiging informatieavonden HartslagNu Rhenen: burgerhulpverlening bij reanimaties

Stichting HartslagNu Rhenen, Regionale Ambulance Voorziening Utrecht en gemeente Rhenen, nodigen u van harte uit voor twee informatieavonden over burgerhulpverlening:

 • Woensdag 18 mei 2016 van 20.00 tot 21.30 uur in Het Bestegoed in Elst
 • Maandag 20 juni 2016 van 20.00 tot 21.30 uur in het Huis van de Gemeente in Rhenen

Reanimatie, hoe eerder hoe beter

Iedere week worden ongeveer 300 mensen in Nederland getroffen door een hartstilstand of hartinfarct. Hoe eerder de reanimatie wordt gestart, hoe groter de kans is dat het slachtoffer overleeft. De ambulance probeert er zo snel mogelijk te zijn, maar een buurtgenoot is waarschijnlijk sneller. Daarom is het belangrijk dat er zoveel mogelijk goed opgeleide vrijwilligers zijn die kunnen reanimeren en een Automatische Externe Defibrillatoren (AED) kunnen bedienen. Ook is het van belang dat er zoveel mogelijk AED’s op makkelijk toegankelijke plaatsen in Rhenen hangen.

HartslagNU RhenenRhenen aangesloten op HartslagNu

Sinds dit jaar is Rhenen aangesloten op HartslagNu om burgerhulpverlening bij reanimaties mogelijk te maken. Stichting HartslagNu Rhenen, bestaande uit de lokale EHBO verenigingen en afdeling Rode Kruis, zetten zich in om de dekking van AED’s te verbeteren en het aantal burgerhulpverleners te vergroten binnen de gemeente Rhenen. Dit gebeurt in samenwerking met de gemeente Rhenen en Regionale Ambulance Voorziening Utrecht (RAVU).

Informatieavonden

Woont of werkt u in de gemeente Rhenen? Bent u in het bezit van een diploma reanimatie en/of een diploma gebruik AED, of bent u bereid deze diploma’s te halen? Kom naar de informatieavond voor meer informatie of meld u aan als vrijwilliger. Daarnaast nodigen we bedrijven, organisaties en verenigingen van harte uit die een AED in het bezit hebben of willen aanschaffen en deze voor het netwerk willen inzetten. Bijvoorbeeld door een AED in een buitenkast te plaatsen.

U hoort op de avond wat burgerhulpverlening inhoudt en hoe u mee zou kunnen helpen. Er is ruim de gelegenheid om vragen te stellen en in discussie te gaan.  Ook krijgt u informatie over de nut en noodzaak van burgerhulpverlening bij reanimaties.

Programma van de avond:

 • 19.45 uur    Inloop met koffie/thee
 • 20.00 uur    Welkom door burgemeester Hans van der Pas
  • Introductie burgerhulpverlening en HartslagNu door John van Engelen, Manager Operationele Zaken (RAVU)
  • Presentatie over het belang van reanimeren en burgerhulpverlening
   door René Boomers, ass. Medisch Manager (RAVU)
  • Toelichting HartslagNu in Rhenen: Wat is er nodig? door Sander Proost, Voorzitter Stichting HartslagNu Rhenen
 • 21.30 uur     Afsluiting

Aanmelden

U bent vanaf 19.45 uur van harte welkom. Tijdens en na de avond is er gelegenheid om u aan te melden als burgerhulpverlener of in te schrijven voor een opleidingscursus. Daarnaast kunt u meer informatie krijgen over AED’s, buitenkasten voor AED’s of hoe u een AED kunt aanmelden.

Meer informatie: Kijk op deze site. Volg HartslagNu Rhenen op Facebook of Twitter. Heeft u een vraag of wilt u zich aanmelden voor de informatieavond? Stuur een mail naar info@hartslagnu-rhenen.nl.